Horeca blijft een vak

Werknemers uit horeca in Friesland scholen zich bij tijdens tweede lockdown

Werknemers uit de horeca in Friesland kunnen tijdens de tweede lockdown periode zich laten bijscholen. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de provincie Fryslân, het Friesland College, Toerisme Alliantie Friesland en de horeca ondernemers. Vanaf 23 november kunnen ze meedoen aan diverse vaktechnische workshops.

De horeca is op dit moment gesloten door de lockdown. Dit betekent dat er voor werknemers weinig is te doen. Werkgevers willen hun werknemers graag uitdaging blijven bieden, wat via deelname aan één of meerdere workshops nu mogelijk is. Op deze wijze kunnen de werkgevers hun werknemers blijven binden, boeien en hopelijk ook behouden voor de horeca. Bij iedere workshop zijn werknemers van verschillende horeca gelegenheden aanwezig. Hiermee wordt ook de onderlinge kennisuitwisseling gestimuleerd en het netwerk vergroot.

Het totale aanbod bestaat op dit moment uit de volgende vaktechnische workshops: barista basis, cocktail/bartending, basiskennis wijn, kookworkshop wild, Engels en Duits en is vanaf 18 november te vinden op de website van Koninklijke Horeca Nederland.

Via de bovenstaande link kunnen werkgevers hun werknemers inschrijven. Deelname aan de cursussen is kosteloos. Vooralsnog geldt er een maximum van vier workshops per bedrijf, om ervoor te zorgen dat er vanuit zoveel mogelijk verschillende horecagelegenheden werknemers mee gaan doen. Natuurlijk kan een werknemer die aan een workshop heeft meegedaan de opgedane kennis weer delen binnen het eigen bedrijf!

De workshops worden aangeboden door het Friesland College. Uniek is dat de cursus op locatie bij een horeca gelegenheid wordt georganiseerd, wat betekent dat een docent van het Friesland College les geeft in het bedrijf met medewerkers van verschillende horeca gelegenheden. Mogelijk volgt er op korte termijn nog een aanvullend aanbod vanuit Friese Poort. Tevens worden de workshops financieel ondersteund door de provincie Fryslân. De provincie Fryslân heeft dit voorjaar de beleidsnota Gastvrij Fryslân 2028 vastgesteld, waaronder de opgave toekomstbestendige banen. Dit project draagt bij aan deze opgave om onder andere een ‘leven lang leren’ binnen de sector mogelijk te maken.

Voor vragen, suggesties, verbeteringen en ondersteuning staat de deur van de OVV uiteraard altijd open voor haar leden.

Winkeliers nemen contact op met Robin van Wakeren
Horeca ondernemers met Ilmar Vermeulen of Diede Westers
Duurzaamheid en bedrijventerrein Ate Dijkstra
Algemeen contact via secretariaat@ovvlieland.nl